tisdag 21 juni 2011

Choklad-cupcakes

Och här följer receptet på choklad cupcakes. De som befann sig på Tupperware-partyt hos Isabell efterfrågade receptet (och fler har frågat innan) och här är det.

Du behöver:
150g Smör, rumsvarmt
1 ,75 dl Strösocker
2 Ägg
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
4 msk Kakao
2,5 dl Vetemjöl
4 msk Grädde
ungefär 2 dl Nutella
Samt:
100g Smör, rumsvarmt
2 dl Florsocker
300g Färskost, rumsvarm
200g Marabou choklad

-Vispa smör, socker och ägg fluffigt.
-I en annan skål blandar du vaniljsocker, kakao, bakpulver, mjöl och grädde.
-Rör om så att smeten blir fin och slät.
-Klicka ut smeten i 12 muffinsformar, gärna nedsatta i en muffinsplåt.
-Grädda i mitten av ugnen i 180 grader, ungefär 15-20 minuter.
-Låt muffinsarna svalna och gröp sedan ur dem lite i mitten. ( Förslagsvis med en liten tesked) -Klicka i lite nutella i varje mitt.

-Vispa smör, florsocker och färskost
-Rör ned den smälta chokladen och vispa.
-Spritsa, eller fördela på annat sätt ut frostingen ovanpå de nutellafyllda cupcakesen.
(Obs! låt gärna frostingen vila över natten så blir den enklare att breda ut på cupcaksen)

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar