tisdag 21 juni 2011

Lycko-cupcakes

Här följer receptet på lycka, många är de som sökt källan till lycka och här är den.


Du behöver:
1 burk kondenserad mjölk (finns i matvaruhusets bak-avdelning)
Denna placerar du i en kastrull med vatten (det är otroligt viktigt att du 1. Sett till att välja en burk utan skador 2. Ser till att burken ALLTID är täckt med vatten. Annars kan burken explodera) och kokar denna i minst 3-4 timmar. Längre tid ger en fastare "kola". Öppnad burk går inte att koka, så plockar du upp den och öppnar den så måste du vara säker på att den är klar. Kokad burk bör förvaras i kylskåp.

Cupcakes ingredienser:
  • 150g Smör, rumsvarmt
  • 1 ,75 dl Strösocker
  • 2 Ägg
  • 1 tsk Bakpulver
  • 4 msk Vaniljsocker
  • 2,5 dl Vetemjöl
  • 4 msk Grädde
  • ca 2 dl Äppel/Vanilj/Kanel-blandning (återkommer till den) (Ingredienser är en burk äppelmos på ca 400g, vaniljsocker och kanel)
Frosting ingredienser:

  • 100g Smör, rumsvarmt
  • 2 dl Florsocker ( Du kan absolut ha i lite mer florsocker än så ifall du känner att konsistensen är lite för lös. 2dl är snarare som en "riktlinje")
  • 300g Färskost, rumsvarm
  • Burken som du kokat. (Viktigt att den fått koka tillräckligt länge, om den inte fått det blir frostingen väldigt lös.

-Vispa smör och socker och ägg fluffigt i en skål.
- I en annan skål blandar du vaniljsocker, bakpulver, mjöl och grädde
- Sedan häller du ihop blandningarna och rör om så att smeten blir slät och fin.
- Klicka ut smeten i 12 muffinsformar, gärna nedsatta i en muffinsplåt.
- Grädda i mitten av ugnen i 180 grader, ca 15-20 minuter.
- Låt muffinsarna svalna och gröp sedan ur dem lite i mitten (förslagsvis med en liten tesked). - - - Klicka i lite äppel/kanel/vanilj-blandning i varje mitt.

Äppel-blandningen innehåller 400g äppelmos och sen kan man hälla i så mycket vanilj och kanel som man själv tycker känns lagom. Jag brukar använda ungefär 1msk vanilj och någon tesked kanel. Men smaka och känn efter, det brukar bli bäst resultat då!

-Vispa smör, florsocker och färskost fluffigt.
- Blanda i burken med kondenserad mjölk och vispa en liten stund till.
- Spritsa, eller fördela ut frostingen ovanpå cupcakesen.
-Dekorera gärna för att göra de extra fina
(OBS! Får mer än gärna stå i kylen över natten innan frostingen fördelas över cupcaksen!)


Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar