måndag 21 februari 2011
Brieost & Salami- Paj
Ni vet hur det blir när man ska iväg någonstans och alla ska ta med sig något ätbart, hur man får en maträtt som någon slags "signatur-rätt". Det här är receptet på min och något jag ska njuta av ikväll efter träningen!
Pajskal:
150g tärnat smör
3dl mjöl (jag har provat både vitt, hälften råg och med glutenfritt-mjöl, alla smakar jätte bra)
1tsk salt
ev 2msk vatten (jag har aldrig behövt använda vattnet, men om degen blir för torr så är det bra)
Tips: Jag använder ett ägg också för då får pajskalet fin färg och blir lite snyggare.
Fyllning:
200g Salami (Peppar-salami eller Paprika brukar jag använda)
1st Paprika
½ Purjolök
1st Vitlöksklyfta (är den du hittar liten? använd två)
2msk Torkade örter t.ex. oregano el. basilika (jag har ofta i pizzakrydda)
1tsk Socker
½ Rödlök
100g Brieost (använd en Brie som är mjuk, som dom ska vara. Är den för hård smälter den ihop med pajen sämre, och notera att det nödvändigtvis inte måste vara den dyraste som är bäst!)
2st tomater
Salt & Peppar
Äggstanning:
3dl gräddmjölk (jag blandar 2½ matgrädde och en halva mjölk)
3st Ägg
1krm Curry
Salt & Peppar
1. Pajskal: Nyp ihop smöret med mjölet och saltet. Kläck i ägget.
- Tryck ut i pajformen. Låt gärna detta stå i kylskåpet ett tag om du har den tiden.
-Nagga och förgrädda i 15min på 200grader.
2. Fyllning: Strimla salami, purjolök, paprika & pressa vitlöken. Färs tillsammans.
- Rör ned örterna & sockret, låt fräsa ytterliggare någon minut.
- Smaka av med salt & peppar.
-Fördela fyllningen över pajskalet & toppa med bitar av brieost, rödlök & tomat.
3. Äggstanning: Vispa ihop grädden med äggen. Smaka av med curry samt salt & peppar. Häll sedan stanningen över fyllningen.
Grädda nu pajen i ca. 30min på 200grader. Du märker om den inte är färdig och låt den då vara inne en liten stund till.
Färdigt!
(jag lägger in lite bilder efter att jag lagat den ikväll!)
Etiketter:
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar