onsdag 23 mars 2011
Långpannepaj med färs och fetaost
Vad blir det för mat? Paj såklart!
Vi äter paj i alla fall varannan vecka och det här receptet kommer att återkomma igen.
Ingredienser:
8dl mjöl (välj själv om du vill använda vetemjöl eller annan sort)
250g smör
3msk vatten
tips: Jag använde 2ägg också så får den fin färg.
3 st gul lök
4klyftor vitlök
2msk rapsolja
800g färs (nöt eller lamm fungerar bra)
1tsk salt
½tsk nymald svartpeppar
2frp krossade tomater (400-500g brukar det vara)
½dl tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
1msk oregano
200-300g fetaost
250g körsbärstomater ( 1frp alltså)
4dl riven ost
- Gör degen av mjölet, vatten och smör. Arbeta ihop snabbt. Låt vila i kylen en stund. Tryck eller kavla ut den i en långpanna. Förgrädda på 225grader i ca 10min.
-Skala och hacka lök och vitlök, fräs tillsammans med köttfärsen. Krydda med salt och peppar (och ev. andra kryddor). Tillsätt tomatkross och puré samt smula i buljongtärningarna. Låt puttra utan lock i ca.15 min. Krydda med oregano.
-Skär fetaosten i kuber och halvera tomaterna.
Häll över röran med färsen i pajskalet, stick ned fetaosten och tomaterna och toppa med riven ost och ev lite mer oregano.
-Grädda mitt i ugnen i ca 15-20min och servera med en grekisk-inspirerad sallad!
Etiketter:
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar