tisdag 8 mars 2011

Eric's Lax

Fisk är ju sådär lagom svårt att få till bra, antingen så smakar det väldigt mycket "skolmatsal" eller så kan man ha kryddat så mycket (i rädsla för den där skolmatsal-känslan...) att det inte smakar fisk längre, och fiskpinnar har aldrig kommit in i vårt hem än så länge.
Eric har ett jätte gott recept på fisk som är svårt att misslyckas med och som man kan variera lite för att slippa äta fisk på samma sätt jämt.

Ingredienser:
Lax (i valfri mängd)
Crème Fraiche
Matlagningsgrädde
Fiskbuljong (det brukar räcka med en tärning till 4 port)
Valfri kryddning (jag brukar använda persilja,dill,salt,peppar)

-Lägg laxen i ugnsform och häll över lika delar crème fraiche och matlagningsgrädde.
-Om fisken har skinn kvar så ställ in den i ugnen ett tag och låt den bli varm, efter det så kan man lätt dra av skinnet.
-Har fisken INTE skinn kvar så krydda på en gång, smula i buljongtärningen och ställ in fisken i ugnen.
- Vi brukar ha ugnen på ungefär 200grader och ta ut den när innertemperaturen visar 60grader. Har man inte en termometer så kan man dela fisken på mitten och se hur den ser ut innuti, ser det färdigt ut så brukar det vara färdigt.


Det "fiffiga" med det här receptet är att även t.ex. de som äter LCHF kan äta fisken, dom ser bara till att ha ett passande tillbehör att servera till. Vi äter dock ris till och det är låååååångt ifrån LCHF!

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar