onsdag 9 februari 2011

Frukost smoothie


Här följer receptet på min vän Isabells fantastiska frukost-smoothie (med tanke på hur mycket nyttigheter det är i den förväntade jag mig helt klart att den inte skulle vara god!). Jag brukar ändra lite på receptet så jag delar med mig av det också.

Smoothie
2 dl Turkisk yogurt (jag brukar använda vanlig naturell yogurt)
2 dl bär alt. frukt (jag är inne på smaken hallon/kiwi just nu, men imorgon tror jag att det var hallon/jordgubbar)
2 msk honung (funderar på att prova utan, för det är nästan nog sött!)
2 msk korn-kross/rågsikt (här brukar jag mala dinkel och havregryn till en egen blandning, mer om det sen) (Vill man ha en kvälls- smoothie kan man nog helt hoppa över eller halvera det)
2 st råa ägg

Alltihopa blandas samman med en mixer och enklare än så kunde det inte vara. Portionen är ganska stor, så man kan halvera allting och få en lite mindre smoothie.

Blandningen av dinkel och havregryn som jag gör är ungefär hälften av varje och mortla det hela med en marmor-mortel, sen förvarar jag blandningen i en liten burk så att det är lätt att ta fram när man behöver.
Jag brukar även portionera upp bären/frukten innan jag lägger in dem i frysen så att allting blir mycket smidigare när man väl ska göra sig sin smoothie.

1 kommentar:

  1. Kan inte ta åt mig äran tyvär,för jag har själv fått receptet av en vän. Men ett tips från mig är att använda vetegroddar istället för kornkrossen så man slipper stora korn i smoothin och det är inget jobb eftersom man inte behöver mortla något.

    Kram
    -Isabell

    SvaraRadera